SPECIALISTEN IN COACHING, TRAINING EN BELEVING
VOOR BEDRIJVEN, OVERHEDEN EN ORGANISATIES.
INFORMATIE
Bel Totaalcoaching075-7112820     mail sturenfacebook TotaalcoachingLinkedIn TotaalcoachingTwitter TotaalcoachingInstagram Totaalcoaching

Bevlogen door Kennis

Werknemers in nood kosten veel geld

werknemer in nood

Herken tijdig de signalen van problemen bij uw medewerker.

Type
Workshop

Bestemd voor
Ondernemers, werkgevers, leidinggevenden, managers en teamleiders.

Neem contact met mij op over deze workshop als Incompany training.

Omschrijving
Voorkom onverwachte ziektekosten door tijdig signaleren van problemen bij medewerkers. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan:

Burn out en ander stressklachten
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 werknemers te maken krijgt met ernstige overspanning of Burn Out. Dit in combinatie met de toenemende schaarste aan geschikt personeel maakt dat sprake is van een groeiend probleem. Uit onze ervaring blijken het vooral de harde werkers die extra gevoelig zijn voor een Burn Out. Mensen met veel verantwoordelijkheidsgevoel en waar je als werkgever regelmatig op terugvalt. Juist het wegvallen van die stabiele factoren zorgen voor grote problemen binnen de organisatie. Niet alleen de directe kosten, maar ook die van begeleiding en vervanging, kunnen snel oplopen. Onderschat daarbij ook niet het effect van het wegvallen van kennis van zaken.

Mantelzorg
Mantelzorg is een begrip dat in Nederland steeds vaker gebruikt wordt en het aantal mantelzorgers neemt jaarlijks flink toe. Ook binnen bedrijven en organisaties zijn vele mantelzorgers werkzaam.
Een mantelzorger zorgt voor zijn naaste: ouder, partner, kind, broer/zus en draait dus eigenlijk dubbele diensten.
Zowel binnen het bedrijf, als in zijn of haar privéleven, staat een mantelzorger continu in de AAN-stand. Overbelasting en verzuim liggen op de loer.

Financiële problemen
Het hebben van financiële problemen heeft niet alleen impact op het privéleven van je werknemer, maar zeker ook op je bedrijf. Jouw medewerker is daar constant mee bezig. Dus niet gefocust op zijn werk. Dat heeft invloed op het team en kan leiden tot ziekteverzuim. Hij/zij wordt steeds minder productief. Weet je waaraan je kunt herkennen dat een medewerker financiële problemen heeft?

Tijdig signaleren en ingrijpen van (privé)problemen bij medewerkers voorkomt uitval en dus hoge kosten van ziekteverzuim. In deze workshop leer je signalen van werknemers te herkennen en krijg je verschillende tools aangeboden om succesvol problemen bespreekbaar te maken en op te lossen. Verschillende specialisten op het gebied van onder andere budgetbeheer, mantelzorg, overspanning, persoonlijkheidsstoornissen en andere zakelijk en/of privéproblemen vertellen u de vaak verborgen signalen van mogelijke problemen. In een gedeelde verantwoordelijkheid, medewerker en werkgever, zijn er praktische mogelijkheden om verzuim te voorkomen of de verzuimperiode aanzienlijk te verkorten!

Aan de orde komt in ieder geval:


Leerdoelen
Na het volgen van de workshop heb je veel meer inzicht in de signalen die medewerkers geven op het moment, dat zich een bij hun een probleem gaat voordoen. Je hebt geleerd de signalen tijdig te herkennen en wat je kunt doen om te voorkomen dat iemand ziekteverzuim aanvraagt. Niet onbelangrijk is de wijze van communiceren met medewerkers die in de problemen dreigen te komen. Ook de werkelijk kosten voor het bedrijf van de verschillende problematieken zijn helder in beeld en bieden zo de gelegenheid tijdig de nodige maatregelen te nemen.

Veel meer inzicht in de wijze waarop je regie kunt voeren op het moment, dat een werknemer Burn Out achtige verschijnselen vertoond. Niet onbelangrijk is de wijze van communiceren met medewerkers die Burn out dreigen te raken.

De inhoud van het woord Mantelzorg en wat mantelzorgen betekent voor jouw mantelzorgende medewerker. Een aantal praktische mogelijkheden, waarmee je direct aan de slag kunt binnen het bedrijf, om samen met de medewerker te voorkomen, dat deze afgebrand raakt.

Je herkent nu tijdig wanneer een medewerker financiële problemen heeft. Hebt geleerd met hem of haar daarover in gesprek te gaan en krijgt een aantal mogelijkheden om zaken op te lossen.

De winstpunten voor het bedrijf, dus wat alle inspanning en alertheid oplevert. De medewerkers zijn immers het grootste kapitaal binnen het bedrijf en het zegt zeer veel over jou als leidinggevende, als jij je met hart en empathisch vermogen inzet voor de medewerkers!

Extra
Na afloop van de masterclass is er ruimschoots de gelegenheid uw ervaringen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Zo wordt kennisvergroting op een plezierige wijze gecombineerd met netwerkverbreding.     

Aantal deelnemers
Minimaal 5, maximaal 15.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Alie Bolhuis, Yolande Derix en Peter Zaal

Kosten
€ 125, per persoon. Exclusief btw. Inclusief consumpties en afsluitende netwerk verbreding.

Locatie
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer

+31(0)757112820 / +31(0)620712438
info@totaalcoaching.nl

INFORMATIE EN AANMELDEN

Incompany trainingen worden afgestemd op uw wensen. Bel 075-7112820 of mail

terug naar boven

Totaalcoaching / Industrieweg 13 A / 1521 NC Wormerveer
+31(0)757112820 / +31(0)620712438 /info@totaalcoaching.nl

Locatie van Totaalcoaching

 

 zakelijk personage

Totaalcoaching / +31(0)757112820 / +31(0)620712438

Hoofdkantoor:
Zaanstad: Industrieweg 13 A / 1521 NC Wormerveer

Vestigingen:
Haarlem: Sandenburg 184 / 2036 PV Haarlem
Aalsmeer: Aalsmeerderweg 230 / 1432 CW Aalsmeer
Heerhugowaard: Alida Buitendijk erf 35 / 1705 NH Heerhugowaard
Groningen: Hamweg 38 / 9617 AS Harkstede
Sittard: Mgr. Buckxstraat 8 / 6134 AP Sittard

KvK: 34211681
BIC: INGBNL2A
IBAN:NL78INGB0008016927
BTW: NL8134.29.286.B01